Resepi Anis Choc Moist yang sedap.

As Salam...

Wahh.tajuk sakan.hehe

Bersinar-sinar mata aku tatkala melihat dalam raga di tepi kaunter Petronas Tanah Liat.
objeknya xbanyak.adala lebih kurang 7bekas.
mungkin baru letak.sebab sebelum nih tgk xdak pown.

Tak dinafikan mmg banyak Petronas sekitar area utara nih dah banyak letak.
cuma aku ja x berkesempatan nak menyinggah.kalau kebetulan, Insya-Allah.
Aku akn amik dan byr dengan laju2.malah makan pon laju2.sbb aku xsuka berkongsi.haha.. 
Tmbh2 bab makan benda sedap.

Bila dah taw kewujudannya, maka senang lah aku nak beli nanti.
benda yg aku dok bletiaq dr tadi dah tentu Coklat Moist.arghh.lama dah cari.serius sedap sgt.
xdak istilah bodek kat sini nah.hewhew

Ada jugak terselit di hati, nak makan byk2.
nak himpun bekas tupperware love yg tersgt comel tuh... 
And idea bekas love nih sangatlah kreatif.sebab time dating pon boleh makan.ala2 tgh loving gitu.

And tak lupa juga owner Anis Choc Moist.selalu stalker dia punya FB and blog.orangnya cantik.bersemangat untuk memajukan orang lain... 
Bg yang nak berbisnes,tapi kurang keyakinan diri..better baca blog KAK ANIS nie.sekurang-kurang ada jalan untuk kita try melakukan perubahan.walaupun xbanyak, 
sikit pon jadila.buat motivasi diri...

Disamping tuh, kagum dengan pencapaian beliau.dengan jualan kek coklat dan tat nenas.. 
Dah bleh jd usahawan Bumiputera yg berjaya.janji rajin dan jgn putus asa ja.. 
Lagipon semua lapisan masyarakat boleh beli.sbb kek2 dalam kuantiti yang comel2 jek.nak wat doorgift pon sesuai sangat.


U're my inspiration. >.<

Bohot2 shukriya di atas perkongsian resepi kek comel ini.semoga diberkati hendaknya.

Bahan A :


1 cawan Air
1 cawan minyak masak
1 cawan susu pekat

1 cawan gula (xkisah gula kastor @ gula pasir)
1 cawan serbuk koko



Masak semua Bahan A atas api yang sederhana sehingga gula larut dalam air + 2 biji telur yang dipukul asing.
Last sekali, masukkan tepung gandum 1 cawan + 1/2 sudu teh soda bikarbonat + 1/2 baking powder
Kek nih kukus taw.kalau buh dalam tupperware kecik2,agak2 30 min camtue..


Untuk topping (resepi baru 2011)


1 cawan minyak masak

1 cawan susu pekat 
1 cawan serbuk koko (agak2)
 Kacau bahan topping sehingga rata, sedia untuk topping.

yeayyyy.thanksss for the resipi.
Nanti raya buleh buat kannn.ataupun doorgift kenduri kendara.
Kalau xberapa nak rajin, mai order ngn saya.hehe

Area Bukit Mertajam.
017-5134520

Arghh.sedap aih tgk kak Rita makan.curi pic dr FB Anis CMC.Ampunnnnnnnn.



Kalau camnie belambak dalam peti ais.mai qeja pon hati xtenang.sungguh aih.

Alhamdulillah. Jom makan. =)


9 ulasan:

Khalilah MNor berkata...

Wah, sedapnya! :)

Rosmiza Ali berkata...

nyum2! kite pun suke choc moist nih.. =)

Tanpa Nama berkata...

Mcm kenai ja owner blog ni..hahaa

Nurul Ieza berkata...

:)

Nuries Ismail berkata...

Hahhaha......cis.

Tanpa Nama berkata...

Saya baru rasa jiran depan rumah kasi sampai tiga kotak!! Rasa nye sungguh sedap dan melt in ur mouth lah cake yg sungguh moist n topping yg meleleh sgt...mmg sedap lah...salam sayang dari org singapura!!

nur hidayanti asma Alias berkata...

topping tu kacau je ke. xyah panaskan atas api dapur?

Nuries Ismail berkata...

Akak double boiled ehh topping tue.. :)

Sophiahanis bt Md Hanipah berkata...

Hai dear :)
saya yana wakil dari Kak ANIS, founder Anis Choc Moist Cake

nak sampai kan pesan kak Anis to say million thanks for your appreciation toward our LOVE Cake :)

entry lama, kami baru jumpa..hehehe...
keep in touch kayyy ^_^